TARGONCA ALKATRÉSZ

Targonca alkatrészek: gyári, OEM, utángyártott, használt és bontott alkatrészek

Targonca alkatrész

Legyünk őszinték. Ha a targonca a termelésének része, akkor annak bármilyen meghibásodása, vagy csak gyengébb üzemelése időben és pénzben történő veszteséget okozhat Önnek.

Sőt, ami még rosszabb: egy kulcsfontosságú alkatrész kárt idézhet elő a termékében vagy veszélyes lehet a környezetre emberre.

Igen ám, de költség, nem mindegy hogy kitől, milyen gyorsan és milyen minőségben és árért szerzi be.
Léteznek gyári, OEM, utángyártott, és bontott t.

A gyári alkatrész logikusan a legmegbízhatóbb. de a legdrágább is. Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy minden a márkaszervíztől érkezzen, nekik gratulálunk, hogy ilyen nyereségesen működnek.

Az OEM alkatrész (Original Equipment Manufacturing) azon gyártók termékeit jelöli, akik beszállítanak a
targonca gyáraknak. Az ő termékein nincs rajta a targonca márkajelzés, de az alkatrész ugyanaz, csak kedvezőbb áru.

Az utángyártott alkatrész esetén már indokolt az óvatosság. Külsőre ugyanaz, de a beltartalom nem látszik, csak a csábító ár.
Itt az értékesítő cégbe kell helyeznünk a bizalmat: a külföldi webáruházból rendelt termékre kapugarancia van, azaz vagy jó, vagy nem. Érdemes Magyar targoncáscégek ajánlatát kérni, közülük is inkább a régóta működő nagyobbakét. Ők nem tünnek el, ha jót kell állni a termékért.

Használt, bontott alkatrész: jó alternative lehet, de kerüljük a biztonságot befolyásoló használt alkatrészek beszerzését: Villa, gumi, hidraulika csövek ne kerüljenek szóba.

Hogyan azonosítom egy targonca alkatrészeit?

Hogyan azonosítom egy targonca alkatrészeit?Egy kereskedőnek a targonca típusa és az alkatrész katalógusszáma szükséges ahhoz, hogy korrekt ajánlatot adhasson.

Targonca Típusszám

A targonca dokumentációjában megtalálja. Ha nem lenne meg, akkor sincs baj: minden targoncán elhelyeznek egy adattáblát legalább a targonca típusával, gyártási idejével és gyári számával. Ez a tábla elveszhet, de a remény nem: biztosan bele is gravíroták valahova, csak meg kell keresni!

Targonca alkatrészszám

Targonca alkatrészszámA típusszám mellett a targonca minden egyes alkatrésze rendelkezik egy alkatrészszámmal is. Amikor a tulajdonos pótalkatrészt rendel, meg kell adnia az típust és az alkatrészszámot. Az alkatrészszám és a típusszám nélkül a gyártó vagy kereskedő nehezen tudja beazonosítani a megfelelő alkatrészt. A legtöbb
új targoncához jár ugyan alkatrész katalógus, de ezt a forgalmazók szeretik maguknál tartani, hogy az üzemeltető rájuk legyen szorulva. Használt targoncánál meg sokszor elveszik, ilyenkor érdemes több kereskedőtől is megpróbálni szerezni, legalább egy rajzot az adott alkatrészről, amin bejelölhetjük, hogy mire is van szükségünk.

Használati útmutató

Használati útmutató

Minden új targoncához tartozik egy használati útmutató, ami tartalmaz biztonsági tippeket, használati ismertetőt és információkat az alkatrészekről. Az útmutató tartalmaz egy táblázatot az adott targoncáról és mindegyik alkatrészt névvel és számmal jelöli meg. Az útmutató hátulján található egy lista a táblázat számaival beazonosított alkatrészekről, amely segít a karbantartóknak beazonosítani minden egyes targoncaalkatrészt.

További hasznos információkat az alkatrészeket tekintve a targonca alkatrész oldalon talál.

Megosztom
Targonca javítás
Mint minden műszaki eszköz esetében, a targoncáknál is igaz, hogy a targonca javítását a megelőzéssel kell kezdeni.
Használt targoncák
A használt targoncák jó lehetőséget kínálnak arra, hogy pénzt takarítsunk meg és egyúttal nagyszerű terméket vegyünk.
Új targonca
Egy új targonca vásárlása általában drága megoldásnak tűnik, de nem így van!
Targoncagumi
A megfelelő targoncagumi kiválasztása a megfelelő targoncához a munkavégzés típusának megfelelően elengedhetetlen